Alaus rūšių pasaulyje yra begalė, tad jas suklasifikuoti pagal bendrus kriterijus nėra lengva užduotis. Alūs gali būti grupuojami pagal spalvą, stiprumą, kilmę ir dar daug kitų charakteristikų. Tačiau pagrindinė ir plačiausiai naudojama klasifikacija yra pagal fermentacijos būdą.


Budweiser Budvar

Alus skirstomas pagal fermentacijos pobūdį:


viršutinės fermentacijos alūs – eliai,

apatinės fermentacijos – lageriai,

ir spontaniškos fermentacijos – lambikai.


Kuris alaus tipas populiariausias?

Šiuo metu lager tipo alus yra populiariausias alus Lietuvoje, Europoje ir visame pasaulyje, jis sudaro apie 85% visų pasaulyje parduodamų alaus rūšių.


#Alauskultura #Vienaspasaulis

curved-arrow-black-png-0.png
Naujienlaiškio prenumerata
Įdomus straipsniai apie alų, alaus kultūrą, įdomiausius barus ir daug daugiau...

Vilnius, Lithuania