Alaus pavadinimas kilęs iš Belgijos miestelio pavadinimo Lembeek. Lambic tipo alaus fermentacija atliekama ne sterilioje aplinkoje kruopščiai atrinktomis mielių rūšimis, o paliekama gamtai. Gaminamas iš miežinio ir kvietinio salyklų (kviečių ne daugiau nei 40%). Į Lambic alų dedama labai daug apynių – ne tik dėl kartumo, bet ir dėl konservavimo, mat jie stabdo nepageidaujamų mikroorganizmų dauginimąsi. Alus fermentuojamas statinėse, kur per metus ar dvejus virsta į sausą, subtiliai rūgštaus skonio, turtingo aromato alų.  Jaunas Lambic alus yra lengvai gazuotas, rūgštokas, sausas. Daugiau brandintas yra sudėtingesnis, aitresnis, jame išryškėja taninai, alus tampa kiek panašus į sausą vyną ar sidrą.

Lambic. Vienas pasaulis.

Įdomus faktai apie alų:


Šiandien suskaičiuojama maždaug 400 skirtingų alaus rūšių.

Belgija laikoma šalimi, turinčia daugiausiai alaus rūšių.


Afrikoje yra alaus rūšis, gaminama iš bananų.



Vaisinis lambik

Į alų prieš antrąją fermentaciją (maždaug po šešių mėnesių) dedama vaisių arba uogų . Kadangi uogos dedamos fermentacijos metu, jose esantis cukrus yra sunaudojamas, todėl alus įgauna vaisių skonį, tačiau netampa saldus. Savo asortimente turime puikaus lambik stiliaus - Bacchus alaus.


#Alauskultura #Lambic

curved-arrow-black-png-0.png
Naujienlaiškio prenumerata
Įdomus straipsniai apie alų, alaus kultūrą, įdomiausius barus ir daug daugiau...

Vilnius, Lithuania