Naujienlaiškio prenumerata
Įdomus straipsniai apie alų, alaus kultūrą, įdomiausius barus ir daug daugiau...

Vilnius, Lithuania 

 

    Lageris – tai dažniausiai skaidrus ir lengvas, žemutinės fermentacijos alus, subrandinamas šaltyje. Priklausomai nuo naudojamo salyklo, lageris gali būti nuo vaiskiai geltonos iki juodos spalvos, o pagal apynių suformuotą skonį – nuo salsvoko iki kartaus. Tradicija nokinti alų šaltuose rūsiuose žinoma Bavarijoje nuo XVII amžiaus (vok. lagern – išlaikyti), tačiau lagerio gamyba pramoninėse daryklose išplito XIX a. viduryje, pramoninėse daryklose pradėjus naudoti garo variklius, šaldymo mašiną ir išskyrus Saccharomyces carlsbergensis mieles, kurios po fermentacijos nusėda indo apačioje (todėl ji ir vadinama žemutine fermentacija).


    Lager. Vienas pasaulis

    Įdomus faktai apie alų:


    Seniausias žinomas pasaulyje rastas receptas - alaus gamybos receptas.


    Alus yra 3-asis pasaulyje dažniausiai vartojamas gėrimas, dažniau geriamas tik vanduo ir

    arbata.


    Senosilikafobija yra tuščios alaus stiklinės baimė.



    Lageris populiariausias alaus tipas pasaulyje.

    Šiuo metu šio tipo alus tai – populiariausias alus Lietuvoje, Europoje ir visame pasaulyje, jis sudaro apie 85% visų pasaulyje parduodamų alaus rūšių.


    #Alauskultura #Vienaspasaulis

    curved-arrow-black-png-0.png