Naujienlaiškio prenumerata
Įdomus straipsniai apie alų, alaus kultūrą, įdomiausius barus ir daug daugiau...

Vilnius, Lithuania 

web.png
  • Black Facebook Icon
  • Instagram

La Trappe – viršutinės fermentacijos alus, pagamintas Olandijos Tilburg mieste, Koningshoeven vienuolyne pagal senuosius vienuolių receptus. Alus TRAPPIST Elis ir trys taisyklės:

Alaus darykla Koningshoeven yra viena iš nedaugelio TRAPPIST alaus daryklų visame pasaulyje, kuriai ledžiama naudoti “Authentic Trappist Product“ logotipą. TRAPPIST Eliu gali vadintis tik tas elis, kuris buvo išvirtas tarp keturių vienuolyno sienų, alaus virimo procesą prižiūrint vienuoliams, o dalis gauto pelno atiduodama labdarai.

Alus TRAPPIST turi atitikti griežtus reikalavimus, keliamus šiam logotipui, tam kad galėtų vadintis šiuo vardu:

  1.  Alus turi būti išvirtas tarp keturių TRAPPIST vienuolyno sienų ir alaus virimo procesą prižiūrint vienuoliams.

  2. Tai turi būti veikiantis vienuolynas su praktikuojančiais vienuoliais jame, o alaus darykla turi turėti tik antraeilį vaidmenį jų gyvenime.

  3. Alaus darykloje gautas pelnas turi būti skirtas išlaikyti vienuolyną ir padenkti vienuolių pragyvenimo išlaidas. Visi kiti pinigai paaukojami labdarai ir paramai vargstantiems.

 

Tyras ir sąžiningas! Visa tai atsispindi skonyje.