Naujienlaiškio prenumerata
Įdomus straipsniai apie alų, alaus kultūrą, įdomiausius barus ir daug daugiau...

Vilnius, Lithuania 

web.png
  • Instagram

 Nuo 1989 m. Alaus darykla „Lefebvre“ gamino baltą alų, pavadintą „Student“, tačiau greitai buvo pakeistas į Blanche de Bruxelles.

 Blanche de Bruxelles – tai viršutinės fermentacijos belgiško tipo kvietinis alus (elis). Blanche de Bruxelles dėl didelio procento kviečių salyklo (40%) yra natūraliai drumstas alus. Jame harmoningai dera natūralūs prieskonių aromatai – kalendra ir kartaus apelsino žievelė, kurie dedami alaus gamybos proceso metu. Alaus metodas, kuris apima infuziją, yra labai lėtas, alus nėra filtruojamas, jis išpilstomas ir fermentuojasi su mielėmis ir cukrumi. Tik paragavus šio skanaus gėrimo gurkšnį, įvertinamas jo šviežias gaivus skonis, turintis švelnų apelsinų prieskonį. Tuo jis ir skiriasi nuo bet kurio kito alaus. Šis alus turi būti pateiktas atšaldytas tarp 3 ° C ir 6 ° C.